Over Starsound Studio

Ruim 20 jaar geleden werd de muziekwereld gedomineerd door grote platenmaatschappijen. Hierdoor ontstond de vraag naar kleine onafhankelijke opnamestudio’s. Om in deze behoefte te voorzien en omdat Toni Peroni het leuk vond zijn eigen opnames te kunnen maken ontstond het idee van het beginnen van een eigen opnamestudio.

Starsound begon als een kleine opname studio aan de Noordersluis. Beetje bij beetje werd de studio groter en geavanceerder. Van de vele muzikanten die er over de vloer kwamen merkte Toni de behoefte aan oefenruimtes in Utrecht. Hier startte de zoektocht naar een betere en vooral grotere locatie.

Al snel liet  hij zijn oog vallen op een oude opname studio aan de Ceylonlaan in Kanaleneiland. De mogelijkheid om boven de studio te kunnen wonen gaf uiteindelijk de doorslag.

Toni Peroni & Tony Junior

OEFENRUIMTE

Toen der tijd heeft Henk Jan Smit, Kane, naar de studio gehaald. Best een beetje trots is Toni dat hij vanaf de begintijd en tijdens de doorbraak betrokken was, bij deze grootse Nederlandse band. Beetje bij beetje werd de studio uitgebreid en verbouwd. 12 jaar geleden werd de studio echt grondig aangepakt en verdwenen de oude vertrouwde zeecontainers. Langzaam maar zeker werd Starsound steeds groter en professioneler. Starsound is vandaag de dag nog steeds een plek waar onverwachte dingen gebeuren, maar heeft wel meer structuur gekregen. Toni is altijd te porren voor nieuwe muzikale uitdagingen en vernieuwende dingen. Zo heeft hij net een nieuwe piano gekocht omdat hij zich nu ook op jazz wil gaan richten. Ook zijn er volop voorbereidingen om te zorgen dat er vaak leuke dingen worden georganiseerd. 

TONY JUNIOR

Tony Junior, Toni’s zoon, verovert momenteel de wereld als DJ met miljoenen streams en samenwerkingen met top DJ’s als Tiësto, Steve Aoki en DVBBS.

HERMAN BROOD ACADEMIE

Peroni is altijd op zoek naar nieuwe talenten en was daarom ook erg enthousiast toen Ivo Severijns en Tijs Keverkamp hem benaderden voor de HBA. De heren wilden graag een muziekschool beginnen op MBO niveau en de locatie en de sfeer bij Starsound leek hen daar uitermate voor geschikt.

Al vanaf de start van de Herman Brood Academie repeteren de scholieren hier en krijgen bandcoaching. Hierdoor ben je als bezoeker altijd onder de talentvolle muzikanten. De HBA heeft inmiddels zeer goede bands voortgebracht die vaak bekendheid genieten in de Nederlandse muziekscene.